Trine`s Pavlova marengskake

/, Kaker/Trine`s Pavlova marengskake

Trine`s Pavlova marengskake

 

Pavlova .. den lette og delikate kaken som de fleste liker. Selve kaken smaker som pikekyss, og den kan fylles med alle type søte og friske  kremer og bær, alt etter ønske og smak.

Noen vil kalle den en typisk sommerkake, andre serverer den året rundt…. Uansett er den et godt alternativ som dessert eller kaffekos på både varme og kalde dager.
Denne fantsatiske flotte kaken har to av mine barnebarn pyntet med bær til meg på min fødselsdag. Ingen av de likte kiwifrukt, så den fikk ligge på fatet..

Pavlova 22 – 24 cm

  • 150 gr eggehvitter
  • 10 sitrondråper
  • 150 gr sukker
  • 30 gr maizenamel
  • 50 gr sukker
  • 1/2 ts hvitvinseddik / epleeddik / 7% eddik

Vær veldig forsiktig når eggene knekkes, bare litt plomme i eggehvittene vil gjøre at hvittene ikke vil piskes til hvit fast marengsmasse.
For best resultat, bør eggene være romstempererte.

Ha eggehvitter og presset sitronsaft i ren piskebolle, Pisk til det begynner å bli hvitt luftig skum. Fortsett å piske mens du tilsetter  litt og litt sukker.
Når massen har rett konsistens kan en ta piskeriset med marengsmassen på og massen vil stå rett opp og vil ikke dryppe av riset.

Bland sammen sukker og maizenamel og tilsett dette mens en pisker forsiktig. Til slutt tilsettes eddiken.

Tegn en sirkel, hjerte, firkant osv på et bakepapir som er mellom 22 og 24 cm. Snu så bakepapiret opp ned på et bakebrett og fyll sirkelen med marengsmassen.
Om papiret ikke ligger i ro, så legg på noe tungt i hjørnene.

Form pavlovaen slik du ønsker at den skal se ut, og sett den til steking nest nederst i ovnen på 90 grader i 90 minutter

En pavlova skal være kritt hvit og ikke missfarget av steking, det er ikke alltid lett å få til. Om du har satt gradene riktig på bryteren og pavlovaen alikevell blir gyllen
i fargen, kan det hende at bryteren og termostaten ikke er helt samkjørte. Så senk temperaturen på bryteren eller sett stekebrettet ett høyde lenger ned i ovnen. Hvit pavlova
får en på en steketemperatur mellom 90 og 100 grader
Etter endt steketid sjekk at den er lett i vekt og slipper bakepapiret. er den fortsatt klissen under la den steke 15 – 30 minutter lenger.
Etter endt steketid, slå av varmen og la kaken fortsatt stå i ovnen til både den og ovnen er helt kald.

Pavlovabunnen kan stekes flere dager i forveien, og oppbevares tørt i en kakeeske eller lignende.

Som oftest baker jeg bunnen kvelden i forveien og lar den bare stå til kjøling i ovnen til dagen etter.

Ettersom denne bunnen er porøs tåler den ikke for mye fuktighet over for lang tid , så det er lurt fylle den med krem så sent som et par timer før servering.
Oftest lar jeg den stå med krem i esken fram til servering og pynter med bær rett før  den skal på bordet. Og som dere ser av bildet fikk jeg god hjelp med denne kaken.

Pisket krem, hjemmelaget vaniljekrem, romkrem, pisket sjokoladeganache …. det er bare å velge hva en liker. Denne er fylt med pisket krem som det er vendt inn pasjonsfruktpure`, nydelig friskt og godt.

Ser ikke dette godt ut, så vet ikke jeg..

Da er vi klar for kaffekos og bursdagsfeiring, så lykke til og Happy baking !!

 

 

 

By | 2018-11-11T22:31:31+00:00 september 15th, 2013|Dessert, Kaker|1 Comment

About the Author:

One Comment

  1. Kristine januar 25, 2018 at 9:34 am - Reply

    Denne hørtes spennende ut. 🙂

Leave A Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.