Eplemos !

Eplemos !

 

Nå er tiden inne for å få skaffet seg noen poser epler fra egen hage eller naboer. Og da blir det nærmest "gratis" å bunkre opp med enda en godsak til vinterforrådet !

Eplemos er superenkelt å lage selv og det smaker så mye bedre enn det som selges i butikkene. Og igjen vil jeg slå et varmt slag for det hjemmelagede, for da vet du akkurat hva mosen inneholder.

Eplemos er et nydelig "syltetøy" til brødskiven, å ha i kaker og ikke minst i desserten" tilslørte bondepiker"

Sukkermengden i oppskriften er kun en veileder, du må selv justere mengden i forhold til din smak og i forhold til hvilket epleslag du bruker.

Nok snakk, nå setter vi i gang :

pr posjon: 1.3 kg epeler = 1 kg fredig rensede epler

  • 1 dl vann
  • 0,7 dl sukker

Sett gryten på platen og ha i vannet, slå på svak varme. Krell, rens og del eplene i terninger som du har rett i gryten etterhvert. når alle eplene er i gryten skru på litt mer varme og rør ofte i til eplene er møre, ca 5 – 10 minutter.

 

Noen tar eplene gjennom en moser eller poodprosessor nå mens det er kokvarmt, men jeg liker bedre å koke eplene i mindre biter og grovmose de i kjelen mens jeg rører i det. Ønsker du en mer klumpefri mos, kan du bruke stavmixer eller lignende til du har den konsistensen du ønsker

Da er det klart for å ha i sukker. Tilsett mindre mengde sukker enn hva jeg har i oppskriften og smak deg fram til du blir fornøyd. La mosen stå å småkoke i ca 10 – 12 minutter.

 

Eplemosen fryser jeg i små posjoner av 200 gr. Du kan ha det på glass, men da må det tilsettes syltepulver, men alikevell vil mosen få en dårligere holdbarhet enn den fryste.

 

MMMMMMMmmmmmmm ! Virkelig verdt jobben !

By | 2010-11-30T23:24:46+00:00 november 30th, 2010|Hjemmelaget fra naturen|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.