Fruktsalat med sitronkrem !

/, Kremer og Fyll/Fruktsalat med sitronkrem !

Fruktsalat med sitronkrem !

Recipe in English !

Her om dagen fikk jeg forespørsel om sitronkrem fra en av bloggens lesere, og det satt fart i de gamle grå !!
Jeg husker at vi spiste fruktsalat med sironkrem, jeg tror vi hadde det på 17 mai noen ganger. Så etter en tlf til min mor, og hun fant fram sin gamle kokebok, har jeg nå fått laget min barndoms sitronkrem og jeg håper det er den samme som leseren søkte etter. Er du glad i sitron, vil denne garantert falle i smak !

Kremen kan lages på melk, laktosefri melk eller fløte. Holdbar i kjøleskap i 5 dager.

  • 3 eggeplommer
  • 5 ss sukker
  • 1.5 ss maisena eller potetmel
  • 4 dl fløte (3 dl fløte om kremen skal være kakefyll)
  • 1 ss smør
  • 1 sitron, skall og saft

Jeg glemte å få smøret med på bilde.

Rør sammen plommene og 3 ss sukker.

Tilsett maisena eller potetmel og rør det glatt. Sett bollen til side.

Kok opp fløten med smør og resten av sukkeret. Hell halvparten av den kokende fløten i bollen med eggeblandingen, rør godt og hell alt tilbake i kjelen over middels varme.

Tilsett halvparten av sitonsaft og skall, bland det godt inn, smak deg fram med resten av sitronsaften og lag den så syrlig du selv liker. Jeg brukte alt i min krem, men vill nok redusere noe neste gang.
Rør i kremen hele tiden så den ikke legger seg på bunnen av kjelen og brenner seg. Kremen skal være opp under kokepunktet men skal ikke boblekoke. Etter ca 5 minutter er kremen klar. Ferdig konsistens er ca som vaniljekrem. Vil du ha den tykkere reduser litt på mengde fløte.

Ha  kremen over i ren bolle og dekk med plastfolie rett ned på overflaten så det ikke danner seg skorpe/snerk. Pisk litt i kremen med pisk eller gaffel rett før servering!

Min oppskrift på fruktsalat er : 1 stk av alle frukt jeg liker + jordbær om jeg finner, litt grovhakkede valnøtter, noen rosiner og et lag med sitronkrem på toppen. Skikkelig frisk og god !

sweets 2 share

By | 2010-12-14T23:21:04+00:00 desember 14th, 2010|Dessert, Kremer og Fyll|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.