En nøkkel til bakesuksess – pynting med kremer !

//En nøkkel til bakesuksess – pynting med kremer !

En nøkkel til bakesuksess – pynting med kremer !

For å få et pent resultat er det viktig at kremer av fløte eller smørkremen ikke blir for varme, da synker de sammen og ser litt «svette» ut.

Om sommeren er det lurt å sette kaken eller cupckes i kjøleskapet en times tid før du setter i gang. Piskebollen og pisken bør også settes der sammen med kaken, for kremer av fløte. Har du en benk i kjelleren så flytt ned dit når du punter eller legger sammen en kake. Har du ikke kjeller så pynt i flere etapper og sett kaken i kjøleskapet mellom hver etappe.

Om vinteren når vi fyrer er det lurt å stenge kjøkkendøren, skru av panelovnen og sette vinduet litt på gløtt så du senker temperaturen på kjøkkenet, og heller ta på en litt tykkere genser.

Smørkrempyntede kaker har det best når de står i et kjølig rom, så steng hunden ute og sett vinduet på gløtt på et rom du ikke bruker. Vi hadde en hund som slikket av kremen på en hel gulerotkake en gang, det var ikke morsomt når gjestene satt i stuen med fulle kaffekopper og tom kaketallerken. Men nå i ettertid er det jo blitt en god historie 🙂
Har du smørkrempyntede kaker eller cupcakes som du har i kjøleskap, ta de ut ca 30 minutter før servering så smakene i kaken og kremen får «slappet» av og kommer mer fram. Blir smørkremen for myk mens du lager den, ha den i kjøleskapet i 20 minutter før du begynner på pynte, og sett den tilbake når du kjenner at den mykner for my igjen.

Er det tordenvær og lommert er det nesten umulig å få kremer av fløte til å bli delikate, de blir gulere i fargen og knudrete i konsistensen. Det får en ikke gjort noe med, men det kan gå bra om en tenker seg godt om å prøver å følge rådene over. Har du en bolle med vann og noen isbiter ( tar du for mye isbiter kan du få iskrem) du setter piskebollen i er du langt på vei til et flott resultat !

Et tips! Er det så varmt at du går rundt i T-shirt uten å fryse, så tenk litt gjennom hvordan du skal få senket temperaturen så kremen blir bra !

By | 2010-12-08T23:48:38+00:00 desember 8th, 2010|Learn 2 bake|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.