Vaniljekrem !

//Vaniljekrem !

Vaniljekrem !

Vaniljekrem er så godt, og har mange desserter og kaker den er en del av Kvæfjordkaked/»verdens beste» eller gjærbakst som skolebrød og prinsessekake.   Det er veldig raskt å lage, men den trenger bare litt tid til å kjøle seg ned før bruk.

Den kan lages på melk til skolebrød og annen gjærdeig. Til kaker kan den lages på en blanding av melk og fløte eller bare ren fløte. Den kan også lages på soyamelk for laktose alergikere.

Så her har du valgmuligheter for hvor fet krem du vil ha. Jeg laget min på vaniljeekstrakt.  Det kan også brukes vaniljestang som deles på langs og legges i den varme melken og du får en herlig smak. Vaniljepulver (se bildet lenger ned) kan også brukes med stor suksess 🙂

  • 500 gr melk eller fløte
  • 30 gr smør
  • 100 gr sukker
  • 100 gr eggeplpmmer( ca 4 stk)
  • 40 gr mel/ maisena eller potetmel
  • vanilje til smak

Pisk sammen for hånd plommene og 75 gr av sukkeret til det er godt blandet. Tilsett melet og visp det godt inn. Sett bollen til side.

 

 

I en kjele blandes resten av sukkeret, smøret og melken/fløten gi det et oppkok mens det røres hele tiden.
Skal du bruke vaniljestang , del den og la den ligge i den varme melken og trekke i ca 10 minutter før du tar den ut og fortsetter med kremen.

Hell ca halvparten av den kokvarme melken over eggeplommeblandingen og rør god til alt er blandet.

Ha alt tilbake i kjelen og gi det et nytt oppkok, ha i vaniljeekstrakt eller vaniljepulver om du ikke allerede har brukt vaniljestang .   Kremen er ferdig når det danner seg store seige bobler luft fra bunnen som poffer på overflaten. Jeg anbefaler og bruke litt lengre tid og lavere varme på platen så det ikke svir seg.

Vaniljepulver finnes i vellasorterte butikker og helsekostforretning.

Ha kremen i en sprøytepose og lukk godt igjen . Eller ha den i en bolle og legg plastfilm/gladpack helt ned på kremen så det ikke danner seg skorpe på den.

Avkjøles og klar til bruk. Den holder seg i kjøleskap opp mot 5 dager.

 

sweets 2 share

By | 2010-12-06T01:03:05+00:00 desember 6th, 2010|Kremer og Fyll|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.