Hjemmelaget potetstappe !

//Hjemmelaget potetstappe !

Hjemmelaget potetstappe !

Etter en lang sommer er endelig vinterpotetene igjen i butikkene, og da kommer hjemmelaget potetstappe opp på menyen igjen hos oss. I dag viser jeg hvor enkelt det er å tilberede, den største jobben er egentlig å skrelle potetene.

Da setter vi i gang !


Til ca 4 – 5 personer

  • poteter 1.5 kg
  • salt
  • pepper
  • 4 ss smør
  • melk

Skrell og del potetene i 4. Ved å dele de, blir de fortere gjennomkokt og de blir enklere å mose.

For å få ekstra god smak bruker jeg kvernpepper og salt i stappen.

Jeg lager potetstappe i kjøkkenmaskinen med vispen, det gjør den luftig og lett. Men det går like bra med mixmaster eller for hånd selv om det er en litt tung jobb.

Slik gjør jeg :
Jeg har de fredigkokte potetene i bollen, uten å mose de, så har jeg i salt og pepper etter smak og mengde og en klatt med smør. Noen lager helt uten smør også, så det er en smakssak. Mens jeg titter ned i bollen heller jeg på med melk, til jeg akkurat begynner å skimte den mellom potetene.
Så starter jeg maskinen på lav hastighet, og når alt begynner å blande seg setter jeg opp hastigheten og lar maskinen gå i et par minutter!

MMMMMMMmmmmmmm ! så godt.

 

By | 2010-11-28T14:00:25+00:00 november 28th, 2010|Middag|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.